Ce Acopera

asigurari_ieftine_casa_ro (4)
asigurari_ieftine_casa_ro (15)
asigurari_ieftine_casa_ro (13)

Ce riscuri sunt acoperite de asigurarea obligatorie PAD?

Polita de asigurare locuinta obligatorie (PAD), cea pe care legea o impune tuturor proprietarilor de locuinte, acopera trei riscuri:
  • cutremure
  • inundatii
  • alunecari de teren
Costurile de asigurare obligatorie se diferentiaza in functie de tipul locuintei dvs. Exista doua tipuri de locuinte in Romania, iar predilectia cetatenilor este majoritar spre una dintre ele – locuinta de tip A preferata de cei mai multi si locuinta de tip B.

Pe de-o parte, locuinta de tip A este o constructie din beton armat sau metal, ce poate avea pereti exteriori din caramida arsa, piatra, beton, cu sau fara cadre de beton armat, lemn ori alte materiale asemanatoare rezultate in urma unui tratament chimic.

Pe de alta parte, locuinta de tip B este o constructie din caramida nearsa, valatuci, chirpici, pamant batut ori alte materiale asemanatoare, ce nu au fost anterior supuse unui tratament termic sau chimic. Acest tip de locuinta poate avea pereti de orice fel si poate fi acoperita fie cu stuf, fie cu paie, trestie ori coceni.

Cea mai intalnita locuinta in Romania este cea de tip A, insa in mediul rural, inca mai sunt intalnite si locuintele de tip B. Pentru ambele tipuri de locuinte, costul politei pentru asigurarea locuintei obligatorie se prezinta astfel:

  • Pentru locuintele de tip A, costul politei PAD – 20 EUR/an
  • Pentru locuintele de tip B, costul politei PAD – 10 EUR/an

Ce acopera o asigurarea de locuinta facultativa?

Polita de asigurare facultativa nu o substituie pe cea obligatorie, ci functioneaza ca o aditie prin care protejati casa de diferite daune pe care o polita PAD nu le acopera. Prin urmare, iata ce acopera o polita de asigurare facultativa a locuintei:

  • inundatii provocate sau induse
  • vandalism
  • asigurare bunuri*

* Pentru a primi valoarea bunurilor investite in urma politei facultative, trebuie sa va asigurati ca ati colectat si pastrat toate facturile/bonurile pentru obiectele de valoare din casa. In caz contrar, sumele vor fi subevaluate la constatare in functie de valoarea pietei la momentul respectiv.
Nota: Polita reprezinta o modalitate ideala de a avea certitudinea ca locuinta si bunurile pe care le-ati dobandit in urma unor eforturi financiare considerabile, sunt in siguranta. De asemenea, experienta noastra de mai bine de 14 ani ne-a demonstrat ca acest tip de asigurare este potrivit si pentru casele de vacanta, intrucat puteti renunta la serviciul de paza si puteti sta linistit achizitionand o asigurare facultativa ca aditie la o asigurare obligatorie.

Calculator asigurari locuinte

Pregatiti de inundatii, incendii sau dezastre naturale? Sigur ca nu, dar cine poate fi psihic pregatit pentru starile prin care treceti in caz de astfel de calamitati?

0 +
Polite emise
0 +
Ore de consultanta
0 +
Clienti fericiti
0 +
case asigurate

Asigurarea locuintei nu reprezinta un lux si nici un moft, este o necesitate si, mai mult decat atat, ce nu stiu majoritatea, statul o cere in mod obligatoriu. Dar haideti sa luam lucrurile altfel, casa dvs este, de departe, cel mai valoros lucru pe care il detineti, si trebuie asigurat

attractive-beautiful-beauty-1024311.jpg
Maria Constantin
Consultant General Asig Jdg

Societatile de asigurari

Lucram cu cele mai bune companii de asigurari de pe piata, astfel incat sa puteti obtine o gama larga de polite si sa decideti care se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra. In plus, datorita spiritului inovator al General Asig JDG, aveti o solutie de asigurare unica in Romania.

Formular asigurari locuinta

* Campurile marcate cu acest simbol sunt obligatorii.

De ce am nevoie de asigurare de locuinta?

Este acolo pentru a va proteja buzunarul de costul repararii daunelor sau inlocuirii lucrurilor care sunt furate, de obicei din cauza vremii nefavorabile sau a spargerii.

asigurari_ieftine_casa_ro (22)

Degetele de la maini si de la picioare incrucisate, nimic din toate astea nu se intampla vreodata. Dar daca se intampla, acoperirea noastra pentru casa va va reconstrui peretii si va va pune bani in contul bancar pentru a va reumple garderoba si pentru a va intoarce la viata de zi cu zi.

Puteti, de asemenea, sa va mariti husa folosind o alegere si o combinatie de suplimente suplimentare . Ele pot inlatura grijile de varsari si zdrobiri accidentale, va pot oferi o mana de ajutor expert in problemele legale sau va pot proteja bicicleta odata ce ati pedalat departe de usa din fata.

Caramida, lemn sau piatra, casa ta e asigurata

Iti protejam locuinta construita pe structura de beton, lemn, metal, piatra, caramida, practic aproape toate.